ΠΡΕΒΕΖΑ
Η καταπράσινη!! Είναι από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα

ΠΡΕΒΕΖΑ - Ένα μοναδικό παραθαλάσσιο θέρετρο

Η Πρέβεζα είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και βρίσκεται στο νότιο άκρο του. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο που δεσπόζει στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, που μαζί με το διπλό δέλτα των ποταμών Λούρου και Αράχθου, καθώς και ένα σύστημα λιμνοθαλασσών, αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα που προστατεύεται με τη συνθήκη RAMSAR.

Η Πρέβεζα θυμίζει πάρα πολύ έντονα νησί καθώς βρέχεται από την θάλασσα από τις τρείς πλευρές της και διαθέτει και μαρίνα. Τα στενά σοκάκια και τα νεοκλασικά κτίρια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της. Επίσης, πολύ κοντά της βρίσκεται το Άκτιο της Αιτωλοακαρνανίας, με το οποίο υπάρχει σύνδεση μέσω του υποθαλάσσιου τούνελ.

Σε κοντινή απόσταση από την Πρέβεζα βρίσκονται πολλές παραλίες ιδανικές για μπάνιο και σπορ. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Κυανή Ακτή, το Ψαθάκι και οι Άγιοι Απόστολοι που βρέχονται από τον Αμβρακικό κόλπο και οι παραλίες Αλωνάκι, Καλαμίτσι και Μονολίθι που βρέχονται από το Ιόνιο πέλαγος.

Οι επιλογές για διασκέδαση που προσφέρει η πόλη της Πρέβεζας είναι πολλές και ικανοποιούν όλα τα γούστα. Ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης αφθονούν στην περιοχή και προσφέρουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες στιγμές διασκέδασης. 

Tips: Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα ολόφρεσκα γλυκά και τις φρεσκοψημένες βάφλες από το FLO-cafe στην παραλία της Πρεβεζας και επίσης τα ολόφρεσκα ψάρια στην ταβέρνα του Αμβρόσιου.